חיסון צהבת a לחולי כבד שומני והפרעה בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/11/2014 | 19:39 | מאת: נואל

האם יש התוויות נגד? קראתי שרצוי חיסון סביל ולא פעיל לרופאה במור למטייל הרגיש לי כחסרת מידע בנושא

נואל שלום, שאלתך מעט מורכבת, שכן לא ידוע לי מצב הכבד שלך. בד"כ בכבד שומני לא מדובר בפגיעה חמורה בתפקודו, אך ישנם יוצאי דופן. חשוב גם יעד הנסיעה שלך, עיתויה, הרגלים מסויימים שלך וגם אופי הטיול. בעיקרון אין בעיה - ואף רצוי - כי תחוסן בחיסון הפעיל, שהינו חיסון מומת ולכן אינו יכול לגרום למחלה שתפגע בכבד שלך. נדרשות שתי מנות חיסון בהפרש של חצי שנה בינהן. אגב, אם נולדת אחרי 1999, יתכן וכבר חוסנת ואין צורך שתשלים מנות חיסון נוספות. מאחר ונדרש זמן כדי שחיסון פעיל יפעל את פעולתו וייתן כיסוי טוב, אם מועד נסיעתך קרוב, וביעד נסיעתך המחלה נפוצה (והדבר גם תלוי האופי הטיול אותו אתה מתכנן), יתכן ויש מקום לתת גם חיסון סביל (כלומר נוגדנים מן המוכן) על מנת להגן בפני הדבקה בעת חשיפה. אם הפגיעה בכבד שלך משמעותית, ובמיוחד אם מתמלאים התנאים שציינתי, בהחלט מומלץ גם חיסון סביל. לסיכום, אין מניעה לקבל את שני החיסונים. אני בהחלט ממליץ על קבלת הפעיל. לגבי הסביל - תלוי... בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים