חיסון נגד שפעת לנשים בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/11/2014 | 23:04 | מאת: מוטי

שלום, רציתי לשאול מדוע משרד הבריאות ממליץ על חיסון שפעת לנשים בהריון למרות שחיסון זה מעולם לא נבדק בניסויים קלינים על נשים בהריון? האם החיסון בטוח? תודה.

מוטי שלום, הסיבה להמלצה לחסן נשים הרות נובעת מתוך רצון להגן על האם (אשר נמצאת בסיכון גבוה לסיבוכים של שפעת בהיותה בהריון) וגם על הילד שעתיד להיוולד, ע"י הקניית נוגדנים שיעברו דרך השיליה (התינוק אינו יכול להתחסן לשפעת עד גיל 6 חודשים, וגם אז יעילות החיסון פחותה מבמבוגרים). נעשו מחקרים רבים על יעילות ובטיחות החיסון בהריון. אני מצטט רק כמה: Influenza A/H1N1 MF59 adjuvanted vaccine in pregnant women and adverse perinatal outcomes: multicentre study. Rubinstein F, Micone P, Bonotti A, Wainer V, Schwarcz A, Augustovski F, Pichon Riviere A, Karolinski A; EVA Study Research Group Estudio Embarazo y Vacuna Antigripal. BMJ. 2013 Feb 4;346:f393. doi: 10.1136/bmj.f393 PLoS One. 2013 Jul 16;8(7):e68760.Influenza vaccine effectiveness against hospitalisation with confirmed influenza in the 2010-11 seasons: a test-negative observational study. Cheng AC1, Holmes M, Irving LB, Brown SG, Waterer GW, Korman TM, Friedman ND, Senanayake S, Dwyer DE, Brady S, Simpson G, Wood-Baker R, Upham J, Paterson D, Jenkins C, Wark P, Kelly PM, Kotsimbos T. Clin Infect Dis. 2014 Feb;58(4):449-57. Effectiveness of seasonal trivalent influenza vaccine for preventing influenza virus illness among pregnant women: a population-based case-control study during the 2010-2011 and 2011-2012 influenza seasons. Thompson MG1, Li DK et al, בברכה

20/11/2014 | 09:41 | מאת: מוטי

שלום, המחקרים שהבאת הם לא מחקרים שכללו ניסוי קליני, אקראי, מבוקר וכפול סמיות. המחקרים שהבאת הם מחקרים נחותים מתודולוגית (מחקרי תצפית) ואינם יכולים לשמש הוכחה לבטיחותם של החיסונים בקרב נשים הרות.

מנהל פורום חיסונים לילדים