חיסון לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/11/2014 | 15:55 | מאת: דנה

התינוק שלי בן חודשיים. באיזה גיל מומלץ לחסן חיסון משולש? מה זה כולל? האם כדאי לפצל כמויות בכדי לראות איך הוא מגיב לחיסון?

דנה שלום, באף גיל לא מוצע יותר חיסון משולש. בגיל חודשיים, ארבעה חודשים וששה חודשים ניתן חיסון מחומש הכולל דיפטריה, טטנוס, שעלת, המופילוס ופוליו. לחיסון זה נוספות בנפרד זריקת חיסון לפנאומוקוק ומנת חיסון לרוטהוירוס דרך הפה. בגיל שנה ניתן חיסון מרובע הכולל חזרת, חצבת, אדמת ואבעבועות רוח, ואליו מתווספים חיסונים נוספים. אני מניח כי שאלתך היא לגבי החיסון של גיל חודשיים. אין צורך לפצל את החיסון כיון שהשימוש שנעשה במערכת החיסון בעקבות מתן החיסונים הינו זעיר-אנפין למה שמשומש ממנה בכל יום בצורה טבעית. מתן החיסונים לפי לוח החיסונים יעיל מחד גיסא ובטוח מאידך. כמו כן, הוא מונע עיכובים עתידיים בשל הצורך להמתין בין מנה למנה ומחלות חום של הילד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים