חיסון צהבת a

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/07/2014 | 12:35 | מאת: איה

שלום אני אמא לילדה שבעוד שבועיים תהיה בת שנה. בעוד שבועיים אנו טסים לתאילנד ומעוניינת לתת לילדה חיסון צהבת a, רציתי לדעת מדוע טיפת חלב מאפשרת מתן חיסון זה רק בגיל שנה ולא שבועיים לפני. תודה

איה שלום, הנחיות משרד הבריאות, כמו גם ה-CDC וה-WHO, הינן לתת את חיסון צהבת A, לא לפני גיל שנה (ובארץ, רוטינית, ניתן החיסון בגיל שנה וחצי ושנתיים). הסיבה לכך, היא כי לא ניתן לצפות את תגובת החיסון הפעיל ויעילותו טרם גיל שנה. במידה ואתם צפויים לשהות באזור מועד לפורענות מבחינת צהבת A, ניתן לתת חיסון סביל (כלומר נוגדנים המגנים כנגד המחלה) טרם הכניסה לאזור המסוכן. ניתן להתעניין בכך במרפאות מטיילים ובמשרד הבריאות של אזור מגוריכם. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים