שאלות לגבי חיסוני גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/06/2014 | 01:15 | מאת: קרן

שלום רב, בת שנה וחצי. 1.קיבלה את כל המנות של המחומש והפריבנר - זריקה אחרונה פריבנר 7/13, זריקה אחרונה מחומש - 18/8/13. ב26/6/14 השלמתי את מנת הדחף של המחומש - 10 חודשים לאחר המנה האחרונה. האם זריקת הדחף של המחומש שנתתי אפקטיבית? האם צריך לבצע השלמה? 2. עד מתי אפשר לבצע את זריקת הדחף של הפריבנר, אני רוצה לבצע אותה בטווח של 3 חודשים מהיום, זאת אומרת כשנה וארבעה חודשים לאחר הזריקה האחרונה. האם עדיין יהיה אפקטיבי? 3. בספטמבר הקרוב היא נכנסת לגן. אני רוצה לתת לה 2 מתוך 3 החיסונים הבאים, אשמח לשמוע את דעתך מה לבצע ומה אפשר לדחות, מה יותר סביר מבחינת מחלות ועונת החורף שתידבק בו בגן - זריקת הדחף של הפריבנר, זריקת אבעבועות וזריקה של אדמת, חצבת, חזרת (פיצול הMMRV לשניים)? תודה רבה מראש.

קרן שלום, תוכנית החיסונים השגרתית של משרד הבריאות תוכננה כך, שתתן תוצאות מקסימליות מבחינת כיסוי כנגד המחלות הרלבנטיות, המושגות בגיל המוקדם ביותר האפשרי, תוך מקסימום בטיחות ומינימום תופעות לוואי. חריגה מתוכנית זו יכולה לעלות במחיר של כיסוי מופחת כנגד המחלות. ספציפית לשאלותייך: גם מנת החיסון המחומש שניתנה וגם מנת הפרבנר המתוכננת יהיו אפקטיביות ואין צורך להשלים מנות נוספות מעבר לתכנון השגרתי. עם זאת, כאמור, יתכן שהתוצאות שיתקבלו יהיו פחותות באיכות החיסוניות שתתקבל. בעניין הפיצול של החיסונים עליו שאלת: במידה ומפצלים את ה-MMRV לשניים, חובה לשמור על מרווח זמן של חודש בין שני החיסונים (ללא תלות במי מהם ינתן קודם). אם אכן תחליטי, למרות האמור לעיל, לפצל את החיסון, אני מציע לך לצרף לאחד מהם את הפרבנר (שהינו חיסון מומת, ולכן אינו נכלל בהגבלה שהזכרתי), או לתת אותו בין מנות אלה, כדי שביתך תהיה מכוסה בצורה אופטימלית טרם הכניסה לגן הילדים. קשה לצפות מי מהמחלות הנ"ל יהיו אלה בהן ביתך עלולה להיתקל, כיון שההתכנות שלהן נמוכה יחסית (אם כי קיימת בהחלט). לפיכך רצוי מאד כיסוי כנגד כולן. אני מציע בתוכנית שלך להתחשב גם בחיסון המומלץ כנגד שפעת, המוצע בד"כ החל מאוקטובר (כלומר אחרי תחילת שנת הלימודים). שפעת הינה מחלה לא קלה, בעלת היתכנות גבוהה מאד, עם תופעות לואי פוטנציאליות משמעותיות. הסיכוי שביתך תתקל בחולי שפעת עולה בהרבה על זו של שאר המחלות שהוזכרו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים