תיזמון נכון של חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/02/2008 | 14:57 | מאת: טלטל

שלום רב! בני בן שנה השבוע ועלי לחסנו בכמה חיסונים ברצוני לוודא את הרווחים הדרושים בין החיסונים השונים והאם התוכנית שיש לנו כרגע מתאימה או שעלי לשנותה! (אני חוששת מהחמרה בתופעות לוואי, עומס על המערכת החיסונית ויעילות מירבית של כל חיסון...) התכנון הוא: 1) ב 3/3 חיסון שני של פרבנר (נידחה בכמה חודשים בגלל החוסר במלאי) 2) ב 9/3 (כשבוע אח"כ) חיסון משולש ראשון של גיל שנה (חצבת חזרת אדמת) 3) ב 30/3 (שלושה שבועות אח"כ) חיסון 4 מחומש 4) אבעבועות רוח (עדיין לא נקבע..) אודה להתייחסותכם!!

27/02/2008 | 05:09 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

מבחינת תזמון החיסונים: הבעיה היחידה הוא ברווח בין חיסונים חיים מוחלשים - החיסון המשולש (כנגד אדמת - חצבת- חזרת ) והחיסון לאבעבועות רוח. אותם יש לתת או באותו יום או ברווח של חודש זה מזה. מבחינת שאר החיסונים - אין שום השפעה ואפשר לתת אותם בכל תזמון שתבחרו. אין שום חשש לעומס על מערכת החיסון : באופן טבעי הגוף שלנו חשוף מדי יום למספר רב מאד של חומרים "זרים לגוף" , היוצרים תגובה כנגדם של מערכת החיסון (קרויים אנטיגנים) על ידי שאיפה, אכילה וכד'. הוספת מספר קטן של אנטיגנים על ידי מתן חיסון אינה יוצרת עומס חריג.

27/02/2008 | 10:08 | מאת: טלטל

מנהל פורום חיסונים לילדים