ביעותי לילה אצל ילד בן 6 - איך ניתן לדעת אם Pandas

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/02/2008 | 22:51 | מאת: נגה

שלום, לפני כחודש החלו ביעותי לילה אצל בני. בהתחלה היה ארוע סינגולרי ולמעלה משבוע הוא מתעורר מספר פעמים כל לילה - צועק ובוכה ורץ ברחבי הבית. קשה מאוד להעיר אותו, והוא דוחף אותנו כשאנו רוצים לחבקו. כשמתעורר - אינו זוכר דבר ואין לו מושג למה הוא נמצא בסלון. יש גם רקע רפואי, שאין לי מושג אם קשור או שלא. לפני כחמישה שבועות חלה ואובחן סטרפטוקוק. 10 ימי מוקסיפן לא הועילו, לאחר הפסקה שוב קיבל 10 ימי מוקסיפן ללא הועיל. כעת מקבל Dalicin. בדיקות EEG ואקג נמצאו תקינות. בגיל שנתיים חלה ב - Kawasaki טופל בזמן ב - IVIG/ כאב לב. מה אפשר לעשות?

19/02/2008 | 06:31 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

השאלה אינה קשורה לחיסונים ואנו מבקשים להפנות שאלות בפורום זה רק בנושא זה. לגופו של עניין: עצם קיומו של סינדרום PANDAS הוא שנוי במחלוקת בספרות הרפואית. המצדדים בקיומו מיחסים לו תופעות של טיקים והפרעה אובססיבית קומפולסיבית, אין התיחסות ספציפית לתופעה של ביעותי לילה, אם כי תאורטית כל שינוי התנהגותי יכול להיות קשור. לגבי בנך - לא ברור מהפנייה האם היו מחלות חוזרות או שהמשטחים החוזרים נלקחו כבדיקות ביקורת. יש לכך משמעות רבה שכן מצב של נשאות, ללא מחלה אינו גורם לסיבוכים ואינו מצריך טיפול. ממליצה לך לבצע לילד בדיקת דם לנוגדנים כנגד סטרפטוקוק "ASLO " ולגשת לייעוץ אצל מומחה למחלות זיהומיות בילדים .

31/01/2010 | 10:36 | מאת: אמא מוטרדת

גם בני בן השש,] מתעורר משנתו לעיתים פעמיים בשבוע, במבט מפחיד, עיניים פעורות ומבוהלות, צועק בבהלה ורועד, רועד מפחד. אני מחבקת אותו ומנסה להרגיעו ומחזירה אותו לישון. אכן כאב לב, שלדעתי יעבור כיגדלו עוד קצת. נראה לי שהבעיה טמונה בהכנה לשינה- כדאי לבדוק.

12/01/2010 | 23:16 | מאת: נני

שלום לך, כאם יחידנית,המתמודדת כמעט כל לילה עם תופעה זו,חשוב לי לדעת אם מצאת מרפא או רופא ,שמסייע בתופעה אומללה זו של ביעותי לילה.תודה נני.

12/01/2010 | 23:16 | מאת: נני

שלום לך, כאם יחידנית,המתמודדת כמעט כל לילה עם תופעה זו,חשוב לי לדעת אם מצאת מרפא או רופא ,שמסייע בתופעה אומללה זו של ביעותי לילה.תודה נני.

מנהל פורום חיסונים לילדים