שאלה -תוקף חיסון כלבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/12/2020 | 22:30 | מאת: דנידין

דוקטור יקר, האם מניסיונך הרב זה אמין שישנה חסינות מלאה מכלבת למשך 90 ימים למי שחוסן בpep טיפול מונע לכלבת (4 חיסונים או 2 בוסטרים למי שחוסן בעבר). ואין צורך בחיסונים נוספים גם אם במהלך התקופה הנ״ל נחשפים שוב ואפילו ננשכים ( כמובן שעל כל מקרה בארץ חובה לדווח למשרד הבריאות ולהתייעץ עמם) . פשוט זה מקל על תרמילאים ומי שמטייל במקום נידח מאוד בחו״ל. ב2017 הwho שינה את המלצותיו בנושא וגם משרד הבריאות הבריטי תומך בעמדה זו, עדיין מדובר במחלה חשוכת מרפא וקטלנית ביותר, ייתכן שישנן המלצות ללא ביסוס?. https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/911923/PHE_guidelines_on_rabies_post-exposure_treatment_August_2020.pdf

שלום, אלו הן ההמלצות האנגליות. גם ה-WHO, ארגון הבריאות העולמי, על פיו רוב המדינות נוהגות, ממליץ בדומה. תוכל לעיין ב: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/259855/WHO-CDS-NTD-NZD-2018.04-eng.pdf;jsessionid=8C73A5DC81AB4DE3042E23BF667943E9?sequence=1 בהכירי את הגופים הנ"ל ואת דרך פעולתם, איני רואה סיבה לחשוד שאין ביסוס להמלצות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים