פספוס החיסון בשל איחור מועד המנה הראשונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/10/2019 | 04:55 | מאת: טל

שלום, אני גרה בחו"ל כשהלכתי במועד עם הבן שלי להתחסן לרוטה החיסון לא היה במלאי. ניסתי עוד כמה פעמים ובעוד כמה מקומות ועדיין היה מחסור. לאחרונה הגעתי שוב למרפאה ונאמר לי שכבר פספסתי את המועד למתן המנה הראשונה. רופא הילדים ממליץ לא לחסן בכלל כי תופעות הלוואי בגיל יותר גדול הן מסוכנות מאוד ועדיף כבר לא לחסן. אני לא ידעתי בכלל שזה מוגבל זמן באופן כזה, ואני דואגת מאוד עכשיו כל הילדים שלי התחסנו בהכל לפי הספר ובדיוק בזמן. מעולם לא קרה לי שפספסתי חיסון. מה אפשר לעשות? האם יש תחליף? מהם הסיכונים הריאליים לכך שהוא לא מחוסן? לציין שרק שיהיה בגיל שנה ייכנס למסגרת קטנטנה עם שני תינוקות נוספים , עד גיל שנתיים. אבל אחר כך מטבע הדברים יילך למסגרות גדולות יותר.

טל שלום, לא ציינת בן כמה בנך, אך במידה והוא מבוגר מבן 15 שבועות (=4 חודשים ושבוע) אכן לא ניתן להתחיל את סדרת החיסונים, הן משום שלא ניתן יהיה להשלים את הסדרה במועדה (לפני גיל 8 חודשים) והן משום שכיחות תופעות לואי גבוהות יותר. הדבר נכון לכל התכשירים הקיימים. חיסון הרוטה מגן בפני נגיף בשם זה הגורם למחלת שלשולים והקאות שחושפת למצבי התייבשות, בשכיחות גבוהה יחסית עד גיל שנתיים, ופחות - גם מעבר לגיל זה. יהיה עליכם לנקוט במשנה זהירות במגע עם משלשלים והקפדה על שתיה ומתן נוזלים במקרי מחלה מסוג זה. בשלב זה כבר לא תוכלו לעשות דבר מעבר לכך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים