חצבת מנה אחת תסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/04/2019 | 06:13 | מאת: יובל

בוקר טוב. בני בן ה5 חולה בתסמונת נפרוטית מגיל 3. קיבל מנת חיסון אחת של חצבת בגיל שנה. כיום בעקבות נטילת תרופות מדכאות מערכת חיסונית, לא יכול לקבל את המנה השנייה של החיסון. אנחנו נוסעים לאירופה בקיץ ורציתי לדעת האם המנה הראשונה בכל זאת מגנה עליו במידה כלשהי? האם זה שהמערכת החיסונית שלו חלשה גורמת לכך שהחיסון שניתן לו בגיל שנה להיות לא יעיל? מה אפשר לעשות בכל זאת כדי להגן עליו גם בחול אבל בכלל בשוטף כי גם בארץ הוא עלול כמובן להחשף לנגיף תודה

יובל שלום, במצב של תסמונת נפרוטית, הפגיעה במערכת החיסון קורה במספר מנגנונים, כך שקשה להעריך את מידת ההגנה שהקנתה מנת החיסון הראשונה לבנך. ניתן לבצע בדיקת נוגדנים לחצבת - ואם הוא חיובי, הינו מחוסן, ואם שלילי - אינו מחוסן. עליך להתייעץ עם הרופאים המטפלים שלו. יש לשקול מתן חיסון סביל טרום הנסיעה. מטבע הדברים, מן הסתם יעצו לכם (מסיבות של חצבת כמו אחרות) להימנע ממקומות הומים, מגע עם אנשים חולים וכו'. הנחיות אלה תקפות גם להמנעות ממגע עם חולי חצבת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים