חיסון חצבת טיסה לחול

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/04/2019 | 12:26 | מאת: טל

דר שלום, אודה לעזרתך. אני מקבלת תשובות סותרות לגבי הסיכון בהדבקה של יילוד מחיסון MMRV בעקבות טיסה לחול 2 הילדים שלי צריכים לקבל את המנה ה 2. שניהם מתחת לגיל 6. יש לי תינוק בן חודשיים בבית שהינו יונק הנקה חלקית בלבד. ההמלצה היא עבורם לקבל את המרכיב עם האבעבועות רוח על מנת שיחליף את החיסון בגיל 6. אני מבינה שאכן יש סיכוי להדבקה לתינוק מכיוון שהחיסון חי מוחלש וחלק אומרים שהחיסון אינו יכול לעבוד מאדם לאדם. אשמח לקבל תשובה חד משמעית האם החיסון יכול לעבור מאדם שקיבל אותו כמנה 2 לתינוק שאסור לו לקבל את החיסון בגלל גילו. האם יש אפשרות לתת רק mmr ובהמשך אבעבועות רוח בלבד שכן אני לא מעוניינת לחסן 3 פעמים. תודה טל

טל שלום, המצאות תינוק מתחת לגיל החיסון בבית (כמו גם אשה בהריון) אינו מהווה התווית-נגד לחיסון בני בית אחרים, משום שהסיכון בהדבקה בחצבת מזערי (ובכל מקרה, הוירוס בחיסון הינו חי-מוחלש, ולכן אינו יכול לגרום למחלה). אותו הרעיון גם לגבי מרכיב אבעבועות הרוח, אם כי הסיכון בהדבקה לילוד גבוה מעט יותר. ניתן לחסן את הגדולים ל-MMR בלבד בשלב זה אם לא מעוניינים לקחת את הסיכון. עקרונית קיים חיסון נפרד לאבעבועות רוח, אך הוא לא תמיד זמין. איני רואה בכך בעיה גם אם יחוסנו למרכיבי ה-MMR בפעם השלישית אם המרכיב הבודד לא יהיה זמין בעת הצורך בחיסון. בברכה,

14/04/2019 | 22:28 | מאת: טל

דר שלום, תודה על המענה. כמה זמן הנגיף החי מוחלש מופרש ברוק וכמה זמן כדאי מאוד להיזהר ולהקפיד על הגיינה ומרחק מה תינוק? מה עלול לקרות לתינוק בגיל שאסור לו לקבל חיסון אם יכנס אליו לגוף בנגיף החי מוחלש? שאני אדע למה לשים לב. לא ברור איך זה לא התוויה נגד החיסון הרי אם יכנס אליו לגוף הנגיף בחי מוחלש כשאסור לו לקבל בעצמו זה אמור להיות מסוכן עבורו. תודה

מנהל פורום חיסונים לילדים