תופעות לוואי מחיסון רוטה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/10/2018 | 01:16 | מאת: לוטם

לפני 12 ימים חיסנו את בתי בת החודשיים וחצי בחיסון רוטה ומחומשת.בשלושת הימים לאחר החיסונים סבלה מחום גבוהה, כאבי בטן, חוסר תאבון ויציאות רבות (שלשולים). מאז החלו גזים. לאחר כל 4 דקות של הנקה מתחילה בבכי (צרחות) של כאב והתפתלויות. יציאות ירדו לאחת לשלושה ימים. כשיש יציאה היא ררית ובצבע שונה, כהה יותר. גזים בריח של ביצה. פליטות מרובות ולעיתים גם הקאות. הינו אצל רופא ילדים, טען שהמצב תקין. היינו בטיפת חלב טענו שזאת תופעת לוואי של רוטה שתעבור. עד כה הייתה לנו ילדה חייכנית ושקטה וההנקה הלכה מצויין. מאז הילדה לא מצליחה לאכול וסובלת מכאבים, חוסר שקט ,קושי לישון. מה לעשות? למי עלי לפנות? תודה מראש.

לוטם שלום, תופעת הלואי של חיסון הרוטה יכולות לכלול תופעות שונות של מערכת העיכול כגון, פליטות, הקאות, כאבי בטן, חוסר תאבון ושלשולים. לרוב דרגת החומרה אינה גבוהה, והתופעות יכולות להימשך עד שבועיים לאחר מתן החיסון. במידה והדבר חורג מגבולות אלה אכן יש להיבדק ע"י רופא הילדים, ולהיבדק גם בשנית אם איו הטבה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים