חיסון חצבת לפני גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/10/2018 | 23:17 | מאת: ליהי

שלום רב, בתי בת שנה וחודש. כשהיתה בת 10.5 חודשים טסנו לאיטליה ובהמלצת משרד הבריאות חיסנו אותה נגד צהבת. לפני שהיתה אמורה לעשות את חיסון הצהבת השגרתי של גיל שנה ( mmrv( עשינו בדיקת נוגדנים לחצבת, שיצאה חיובית. האם הגיוני שלמרות שחוסנה לפני גיל שנה היא הצליחה לפתח נוגדנים? והאם לפיכך ניתן לוותר על החיסון בטיפת חלב? הבנתי שהחיסון הניתן במרפאת המטיילים לא כולל את האבעבועות , ואז השאלה אם אפשר להתחסן בנפרד לזה? תודה מראש!

ליהי שלום, מאד הגיוני שביתך אכן פתחה רמת נוגדנים חיובית לחצבת לאחר החיסון הראשון (זו אחרי הכל היתה מטרת החיסון). עם זאת, צפי המשכות המצאות הנוגדנים שם קצרה, והסיכוי לפתח זכרון חיסוני פחות. לפיכך יש לחסנה שוב מעבר לגיל שנה ושוב בכיתה א. לפיכך גם לא הייתי ממליץ להפריד את אבעבועות הרוח ולחסנה בנפרד. בברכה,

14/10/2018 | 11:23 | מאת: ליהי

תודה רבה! אבל את בדיקת הנוגדנים ערכנו אחרי גיל שנה, ולהבנתי- אם בגיל זה התוצאה חיובית- זה אומר שנשמר הזיכרון החיסוני, אחרת היינו מצפים לראות ערך מספרי של רמת החיסון ולא רק חיובי/ שלילי, לא?

מנהל פורום חיסונים לילדים