תגובה נוירולוגית פסיכיאטרית לחיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/10/2018 | 16:28 | מאת: איילה וגלעד

שלום אנחנו הורים שתומכים בחיסונים ושני באים מרקע אקדמי מדעי. הבת שלנו הגדולה בכיתה ח' ילדה בריאה ומצליחה בלימודים ובריקודים וכו'. ביצענו לה מהלידה ועד עתה את כל החיסונים שהיו לפי ההנחיות. כמו כן מבצעים לילדים כל שנה חיסון שפעת. לגבי הבת שלנו. בשנתיים הראשונות לחיים היו לה מדי פעם תקופות שמדי פעם עצבנית מאוד במשך כ2-4 שבועות בוכה צועקת משתוללת ואז זה היה חולף. לא הבנו במה מדובר. הכל חלף מגיל שנתיים בערך והיתה ילדה רגועה ומקסימה. בכיתה א' לאחר שעברה חיסון קצת לאחר מכן "השתגעה" בומשך כ 4 שבועות היתה עצבנית מאוד משתוללת צועקת וגם "נתקעת" - נכנסת לריב וחוזרת במשך אפילו שעה! על אותה מילה במאבק עז ששום דבר לא עוזר. לאחר כחודש זה חלף. אז התחלנו לחשוד שאולי מדובר בתופעת לוואי של החיסון אבל הנחנו שזה לא סביר. בכיתה ב' שוב קיבלה חיסון ושוב חזרה התופעה הדרמטית עם כ 3-4 שבועות קשים מאוד בבית עם ילדה שבאמצע הלילה עומדת חצי שעה צורחת ורוקעת התנהגות שלא היתה לה לפני החיסון. אז הבנו שכנראה יש תופעת לוואי ושמחנו שנגמרו רוב החיסונים. לגבי חיסונים לשפעת הם לא גרמו לה לזה. הגענו עכשיו לכיתה ח'. הילדה בגיל ההתבגרות. רגועה שמחה. יש בקרוב חיסון של כיתה ח' כנראה לפלצת דיפטריה ושעלת. מנת דחף. אנחנו חוששים מאוד לתת לה את זה ושתופיע תופעה פסיכיאטרית נוירולוגית מוזרה וחלילה תפגע בה באמצע גיל ההתבגרות ותשאיר נזקים נפשיים או נוירולוגיים. אודה על עזרתכם. 1. עד כמה חיוני מנת הדחף של כיתה ח' והאם אפשר לוותר עליה? מה ההסתברות לסיכון כתוצאה מכך? 2. האם מהעובדה שחיסון שפעת כל שנה לא גורם לתופעת לוואי אפשר ללמוד משהו לגבי איזה חיסונים אפשר לתת לה ואיזה לא? 3. מה אתם ממליצים לעשות. אין לנו ספק שלא מדובר בצירוף מקרים היות וזה חזר על עצמו באופן מובהק. תודה רבה על העזרה!!

איילה וגלעד שלום, איני יודע לקשר בין האירוע שקרה בכיתה א וזה שקרה בכיתה ב', שכן מדובר בשני חיסונים שונים לגמרי. עקרונית, אי שקט יוצא דופן בעקבות חיסון מחומש מהווה התווית נגד לחיסון, בעיקר לרכיב השעלת. עם זאת, כמובן שזה יעמיד אותה בסיכון להדבקות בשעלת אם לא תחוסן. מציע שתגשו ליעוץ פרטני עם כל המידע לרופא מומחה בזיהומיות צורך קבלת ההחלטה.

09/10/2018 | 00:48 | מאת: איילה וגלעד

תודה רבה לאור זאת אולי כדאי שניתן לה רק חיסון טטנוס וחיסון דיפטריה בלי החיסון שעלת? זה אפשרי?

שלום. יש אפשרות לבצע זאת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים