חיסון שעלת בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

11/07/2018 | 14:42 | מאת: מיכל

שלום רב, אני מתלבטת אם לעשות חיסון שעלת לאחר שבהריון הראשון היו לי תופעות לוואי קשות לחיסון (רעידות בלילה וחום גבוה) האם זה אומר שבחיסון הבא התגובה תהיה חמורה יותר ובמקרה זה עדיף להמנע מהחיסון? תודה.

מיכל שלום, אין אפשרות להסיק מתגובה לחיסון בפעם אחת, למה תהיה התגובה בחיסון חוזר. החיסון חשוב ומטרתו להגן על תינוקך לכשיוולד, גם במחיר של תופעות לוואי אצלך בעת קבלתו. לשיקולך... בברכה,

15/07/2018 | 08:25 | מאת: מיכל

תודה על המענה. חשוב לי לציין שהחשש שלי הוא לגבי צירים מוקדמים ודברים חמורים יותר שקראתי/שמעתי עליהם ועלולים לפגוע בעובר. האם הסיכון שלי גדול יותר בגלל שידוע שהגבתי בעבר לא טוב לחיסון? האם עלי לנהוג אחרת? שוב תודה!

מיכל שלום, ככלל, מחקרים בהן נבדקו עשרות אלפי נשים בבריטניה ובארה"ב, הראו כי אין שכיחות יתר של תופעות לואי, לרבות צירים מוקדמים, לידה מוקדמת, הפלות, שכיחות מומים עובריים וכדומה,בנשים שחוסנו לשעלת בזמן ההריון בהשוואה לנשים שלא חוסנו. במחקרים אלה נכללו גם נשים שסבלו מתופעות לואי בעקבות החיסון. ליעוץ פרטני יותר אני חושב כי כדאי שתתיעצי עם הגינקולוג שלך, שמכיר את הריונך הנוכחי, לרבות גורמי סיכון נוספים ושיקולים מיוחדים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים