ניתוח הוצאת פוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2008 | 10:51 | מאת: שלי

בתי בת שלוש וארבעה חודשים, היא מדברת עם הרבה ט' למשל: במקום שוקו אומרת טוטו. היא מנוזלת, נוחרת ומחרחרת כל הזמן. עשינו צילום רנטגן של האף: "הודגמה הגדלת האדנואידים וגם של PALATINE TONSILS" רופא א.א.ג. המליץ על ניתוח פוליפים שאלות: 1. האם הדרך היחידה לשיפור בדיבור וכן בנשימה והפחתת הנזלת הוא ניתוח פוליפים, אולי יש עוד דרכים (נתנו לה סירופ לייבוש נוזלים)? 2.האם הניתוח מסוכן? 3.מה עושים בניתוח ובכלל מה התהליך כולו לניתוח? תודה רבה מראש,

20/01/2008 | 18:08 | מאת: ד"ר עדי בירון

הניתוח לא נועד לשפר דיבור אלא לשפר את הנשימה האפית והנזלת הקבועה, כמו גם את הנחירה. קיימים מספר סירופים אנטי היסטמינים שאמורים לעזור בייבוש הנזלת. נסיוני לא הראה יעילות מזהירה שלהם בטיפול בבעיה, וכאשר כרית האדנואידים הייתה מוגדלת בסופו של דבר כמעט תמיד הגענו לכריתה. אינני יודע כיצד את מגדירה ניתוח מסוכן. כל פרוצדורה ניתוחית מלווה בסיכון כלשהו שמן הסתם יוסבר לך ע"י המנתח לפני שתחתמי על טופס ההסכמה לניתוח. ככלל מדובר בפרוצדורה ניתוחית קטנה, קצרה ובאופן יחסי פשוטה אשר בה כורתים את כרית האדנואידים ("השקד השלישי") דרך הפה. אין חתכים חיצוניים, אין תפרים חיצוניים או צלקות חיצוניות ובד"כ ניתן לשחרר את המנותח בו ביום.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים