דלקת אוזניים ללא חום עם הפרשה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/02/2008 | 22:03 | מאת: אמא

שלום , בני בן שנה ושבעה חודשים. במהלך 4 החודשים האחרונים , פעם בחודש , אני מגלה הפרשות מוגלתיות מאוזן שמאל בלבד. הוא קיבל כבר 3 פעמים אנטיביוטיקה פעם אחת ללא אנטיביוטיקה (זה פשוט עבר). שאלתי היא האם ניתן לתת להפרשות לצאת ללא מתן תרופה ? אני קצת חוששת מכמות האנטיביוטיקה שהוא מקבל. האם יש טיפול מונע או שיש צורך בניתוח הכפתורים כפי שממליצה רופאת א.א.ג. ? תודה מראש

11/02/2008 | 08:11 | מאת: ד"ר עדי בירון

כעיקרון ניתן לתת לאוזניים להחלים ללא טיפול, אך סטטיסטית הסיכוי לסיבוך עולה. במתקרה שאת מתארת לא מדובר באירוע בודד אלא בדלקות חוזרות בתדירות די גבוהה, אשר בוודאי מפריעות לניהול שגרת חיים. קשה לי לענות תשובה נכונה בלי לבדוק את הילד העצמי, אך במקרים מעין אלה אני בד"כ שוקל את האפשרות לטיפול אנטיביוטי מניעתי (ראי בתשובות קודמות שנתתי) ואת האפשרות לכפתורים.

05/05/2008 | 21:04 | מאת: פ.ד

אני בת 36 סובלת הרבה זמן מכאבים חזקים באוזן שמאל ומרגישה כל הזמן חום חזק מהאוזן כמו אש כל הזמן וזה מלווה אותי עם כאבים בחצי הראש . הכאבים האלה כל הזמן מלווים אותי וזה הפך לשיגרה יום יומית. עשיתי בדיקת סי טי ברמת אביב ויצא תקין. הייתי אצל נירולוגית והבדיקה יצאה תקינה. הייתי אצל אף אוזן גרון והבדיקה תקינה. כל הבדיקות יוצאות תקינות ואני נשארת עם כאבים איומים שכבר קשה להתמודד איתם יש לי שלושה ילדים. אני לוקחת המון כדורים כמו אדוויל ג'ל, רוקסט, אוטודלק, אופטלגין,דקסמול זה כדורים שאני לוקחת כל יום בגלל הכאב. אני מניקה עדיין. אבקש את עזרתך בתודה רבה וחג שמח פ.ד

05/05/2008 | 21:08 | מאת: פ.ד

אני בת 36 סובלת הרבה זמן מכאבים חזקים באוזן שמאל ומרגישה כל הזמן חום חזק מהאוזן כמו אש כל הזמן וזה מלווה אותי עם כאבים בחצי הראש . הכאבים האלה כל הזמן מלווים אותי וזה הפך לשיגרה יום יומית. עשיתי בדיקת סי טי ברמת אביב ויצא תקין. הייתי אצל נירולוגית והבדיקה יצאה תקינה. הייתי אצל אף אוזן גרון והבדיקה תקינה. כל הבדיקות יוצאות תקינות ואני נשארת עם כאבים איומים שכבר קשה להתמודד איתם יש לי שלושה ילדים. אני לוקחת המון כדורים כמו אדוויל ג'ל, רוקסט, אוטודלק, אופטלגין,דקסמול זה כדורים שאני לוקחת כל יום בגלל הכאב. אני מניקה עדיין. אבקש את עזרתך בתודה רבה וחג שמח פ.ד

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים