דלקת אוזניים שלא חולפת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/11/2016 | 20:21 | מאת: גלית

דר שלום.. לביתי, בת ה9 חודשים יש בחודשיים האחרונים דלקת אוזניים. הרופאהנתנה לה אזניל ל 5 ימים כשבסופן הדלקת דעכה אך לדבריה - לא עברה לגמרי. לאחר מספר ימים פנינו לא א ג והוא נתן מוקסיפן כי לדבריו הדלקת בשתי האוזניים ויש מוגלה. וכך למעשה הילדה שתתה אנטיביוטיקה במשך כשבועיים ובסופם חזרנו לבדיה ונאמר ששוב הדלת דעכה אך עדיין האוזניים לא נראות טוב. הילדה מושכת המון באוזן וניתן להבחין כי מציק וכואב לה, היא מצוברחת בוכה ולא ישנה טוב עקב כך ובכל פעם שהנזלת חוזרת הדלקת גם כן חוזרת. לפני יומיים שוב נתנו לנו אזניל כי שוב יש דלקת באוזניים. האם יש פתרון כלשהו מלבד מתן אנטיביוטיקה? היא שותה את זה כבר חודשיים ם הפסקות קצרות כי יש "דעיכה". למעשה, לדברי רופאת המשפחה - הדלקת לא עוברת כבר חודשיים והא.א.ג נתן אנטיביוטיקה גם כן ודאתמיצין טיפות לאף. תוכל לייעץ בבקשה? תודה מראש ושבוע טוב

שלום גלית אין פתרון קסם. דלקות אוזניים שכיחות בילדים הקטנים במיוחד בשנה הראשונה בגן. ההתחלה היא לרןב ממחלה וירלית של דרכה הנשימה והתגברות נזלת . רצוי לקבל חיסונים לגיל כולל חיסון לשפעת לא לתת בקבוק בשכיבה ולהקטין שימוש במוצץ. בחודשי החורף יש לרוב יותר דלקות ובקיץ פחות ככל שעובר הזמן תדירות הדלקת הולכת ויורדת ובגיל 3 שנים כבר הרבה פחות שכיחות לא כל דלקת מחייבת טיפול אנטיביוטי חלק לא מבוטל יסתדרו עם משכך כאבים בלבד. זאת נקודה לדיון עם רופא הילדים לגבי מניעה אין כפי שציינתי פתרון מוצלח. לשקול להויצא את הילדה מהגן פתרן יעיל אך בעייתי לישום . אפשריות אחרות דוגמת טיפול אנטיביוטי מונע או ניתוח כפתרים באים בחשבון אך לא בעדיפות ראשונה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים