בן שנה וחודשיים כל הזמן מנוזל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/11/2016 | 09:06 | מאת: דפנה

שלום ד"ר, בני בן שנה וחודשיים, איני זוכרת את הפעם האחרונה שהיה ללא נזלת ואף סתום. במהלך היום זה נראה כאילו הוא כבר התרגל לנשום דרך הפה וכשהוא יונק הוא מאוד מתאמץ לנשום דרך האף. העניין מאוד מפריע לשינה בלילה וגורם ליקיצות מרובות (הנזלת משום מה לא נוזלת לו החוצה בלילה. אני שמה ליד המיטה בצל וזה קצת עוזר לו). כמו כן, בלילה הוא ממש נוחר. מה ניתן לעשות? האם לקחת אותו לראות רופא א.א.ג? האם יש משהו בתפריט היומי שכדאי לוותר עליו (מלבד מוצרי חלב, אותם הוא לא צורך בכל מקרה). תודה מראש

שלום רצוי לפנות לבדיקה של רופא אאג ולבצע בדיקה סיבאופטית של האף והלע . לרוב הסיבה לתופעה זאת היא שקד שלישי מוגדל . למוצרי חלב אין קשר לכך. זיהום סביבתי ועישון תורמים לכך ניתן להשתמש במי מלח אף בתרסיס להקלה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים