שאלות לגבי בדיקת לרינגוסקופיה פיבראופטית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/11/2016 | 23:16 | מאת: שרון

שלום. בתי (6) אמורה לעבור בקרוב בדיקת לרינגוסקופיה פיבראופטית. שאלות: 1. מה עושים במהלך הבדיקה? 2. האם הבדיקה כרוכה בכאבים? 3. מה משך הבדיקה? 4. האם יש הכנות מיוחדות קודם לבדיקה? 5. הבנתי שיש הרדמה מקומית – האם מותר ללכת אחרי הבדיקה לגן? תודה

שלום שרון שלום בדיקה עם הסיבאופטי היא היחידה שיכולה להדגים את מיתרי הקול ולתת תשובה לגבי סיבת הצרידות וגם מה דרך הטיפול. יש לעשות הכנה לילד ע"י הסבר מתאים מראש, לעשות הרדמה מקומית ע"י תרסיס אפי ולקחת את הזמן ואז ברוב המקרים הבדיקה אפשרית וסבילה מצד הילד. 1. מחדרים סיבאו-פטי גמשי דרך האף לתוך הלע האחורי וצופים במיתרי הקול 2. ישנה אי נוחות בעת ההכנסה דרך האף חשוב להשתמש בסיבאופטי מתאים ילדים (קוטר קטן) ולעשות אלחוש מקומי אך בעיקר לתת הסבר לילד מראש על מה הולך להתבצע 3. הבדיקה עצמה לוקחת 30-60 שניות 4. הרדמה מקומית ע"י תרסיס והסבר לילד לפני 5. בודאי שאפשר דר גורדין

20/01/2019 | 16:59 | מאת: יוסי

שלום היכן מתבצעת הבדיקה?אלו בית חולים מבצעים אותה? תודה

24/02/2022 | 15:37 | מאת: י

האם זה נשמר בקובץ וידאו במחשב

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים