סטרפטקוק A חיובי - תסמיני מחלה כבר עברו לגמרי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/09/2016 | 14:14 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בת החמש וחצי היתה 3 ימים חולה עם חום וכאב גרון. היינו אצל הרופאה ותוך כדי הבדיקה היא לקחה משטח גרון. היום קיבלנו תוצאה חיובית, אך הילדה כבר בריאה, ללא חום, ללא כאב גרון או כל תסמינים אחרים וממש חזרה לעצמה.. האם להתחיל את הטיםול האנטיביוטי בכל מקרה? אם כן- מדוע? האם הגוף לא יכול להתגבר לבד על החיידק?

שלום קרן אכן דלקת גרון חיידקית עוברת ברוב המוחלט של המקרים לבד והטיפול האנטיביוטי מקצר את מהלך המחלה רק במעט. הסיבה העיקרית וחשובה למתן טיפול אנטיביוטי הוא מניעת סיבכים כגון פגיעה בפרקים, במסתמי הלב ובכליות. לכן גם כאשר סימני המחלה חלפו יש מקום לטיפול אנטיביוטי דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים