נקבים בשני אוזניים-ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/12/2014 | 11:25 | מאת: בקי

שלום רב, ביתי בת 6 עברה מגיל שנתיים שני ניתוחי כפתורים והניתוח האחרון היה מלפני שנתיים של כפתורים ופוליפים. מאז ומתמיד בכל פעם כשביתי מנוזלת (קשה לה לקנח את אפה) זה מגיע לה לאוזן הימנית והיא מתנקזת כמובן שלפני שהאוזן מתנקזת זה יושב לה באוזן יומיים קודם לכן והיא צורחת צרחות אימים. חשוב לציין כי יש לה 2 נקבים באוזניים והכפתורים כבר נפלו וכפתור אחד הוצא ע"י רופא אא"ג. אנחנו חיים בסוג של ON  OFF הילדה עושה לי סנקציות של יום כן לרחוץ את הראש עם אטמי אוזניים כמובן ויום לא ראש רק גוף. הילדה ממש בטראומה שלא ייכנסו לה מים באוזניים מה עלינו לעשות האם קיימת פתרון לבעיה? אשמח אם תכתוב לי. חג שמח!!

שלום בקי אין פתרונות קסם. במידה ויש נקבים באוזניים חשוב למנוע הרטבת האוזניים ע"י שימוש באטמים. התיאור של כאבים וצרחות לפני ניקוז לא מתאים לנקב כוון שבמקרים אלה יש ניקוז ישיר והאוזן אינה כואבת כך שרצוי לבדוק אותה כאשר אין דלקת בכדי חוודא האם יש נקב קבוע או שנםתח רק בעת דלקת. בבררכה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים