פעוט עם צרידות כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/01/2014 | 17:33 | מאת: דנה

שלום, בני בן השנתיים וחצי סובל מצרידות כרונית מאז החל לתקשר מילולית (לפני גיל שנה). בבדיקת לרינגוסקופיה שבוצעה בסביבות גיל שנה וחצי, הרופא ציין כי ישנן יבלות על מיתרי הקול וכי אין טיפול בגיל כזה, ובעתיד יש לשקול הסרת היבלות ו/או טיפול אצל קלינאי תקשורת. מובן לי שניתוח בגיל כזה הוא די חסר טעם, משום שלאחריו נדרש האדם לא לדבר ולתת למיתרי הקול "לנוח", כמו גם ללמוד להשתמש בקול ללא מאמץ מיותר, ובגיל כזה זה בלתי אפשרי. העניין הוא שבני ממש מתאמץ כדי להפיק קול, והצרידות שלו קשה. הוא לעתים צועק כדי להצליח לדבר, וכמובן... קשה לי לראות אותו כך. האם באמת אין שום אמצעי טיפול שיכול להקל על המצב? תודה

שלום דנה זהו גיל צעיר מאד ליבלות ולהפרעות קול באופן כללי. ניתן לנסות עבודה עם קלינאית תקשורת אם כי לא בטוח שתהיה תובנה ולמידה עקב הגיל הצעיר. אין המלצות מיוחדות לבד הקפדה על שתיה מרובה. רצוי להבדק במרפאת קול לילדים במקרים של ספק וחוסר שיפור עם הזמן בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים