כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/11/2013 | 11:10 | מאת: שולה

שלום, בני בן שנה ו-10 חודשים. בבדיקה שגרתית אצל רופאת הילדים אובחנה כולסטאטומה באוזן ימין. אבחנה שאושרה גם ע"י רופא אא"ג שהפנה למומחה אוטולוגיה. הילד לא סובל מדלקות אוזניים ו/או מירידה בשמיעה עד כמה שאנחנו יודעים (עונה לפניות אליו ובעל אוצר מילים גדול יחסית לגילו). 1. ממה נגרם המצב? האם מולד? 2. האם הניתוח עצמו יכול לפגוע בשמיעה? 3. האם יש אפשרות שהכולסטאטומה תחזור? 4. מה המשמעות הפרקטית של ניתוח כזה? משך הניתוח, זמן אשפוז, זמן החלמה?האם יצטרך להיות במעקב כלשהו? תודה

שלום שולה 1. בגיל של בנך סביר להניח שמולד. 2. בהחלט כן אך אין פתרון אחר לכוליסטאטומה מלבד ניתוח וככל שמשהים אותו היא גדלה דבר שיכול לגרום לנזק שמיעתי בכל מקרה. 3. בהחלט כן במיוחד בילדים, אם כי כולסיטאטומה מולדת במידה וקטנה יחסית נוטה פחות לחזור. 4. בטוח יצטרך מעקב. לגבי הניתוח תלוי במידת התפשטות המחלה ומצב השמיעתי. ישנו מגוון רחב של ניתוחים. משך האישפוז אינדיוודואלי לכל מטופל ומשתנה אצל רופאים שונים. בברכה דר גורדין

20/11/2013 | 13:01 | מאת: שולה

תודה על המענה המפורט. האם נהוג וצריך לעשות בדיקת CT או בדיקת MRI לפני הניתוח (גם לילדים)?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים