אדנואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/01/2008 | 12:33 | מאת: רונית

בני בן שנתיים ושלושה חודשים מרייר מאוד וקדמת חולצתו ספוגת רוק. בצילום הנזופרינקס יש תפיחות ברכמות הרכות האחוריות. רופא א.א.ג המליץ על ניתוח להסרת האדנואידים . יש לציין כי הוא נוחר בשינה . האם לדעתך היתוח יפתור את בעית הריור?

27/01/2008 | 14:58 | מאת: ד"ר עדי בירון

כריתת האדנואיד תועיל בפתיחת דרכי האוויר מהאף. בדרך זו היא עשויה להקל על הנחירה. באשר לריור, קיימות סיבות מרובות לריור, אשר מתחלקות לאלה המשניות לייצור רוק עודף, ואלה הקשורות בהפרעה בבליעת הרוק. אם בגלל חסימת הנשימה האפית יש לילד הפרעה בבליעה, יתכן שיפור בריור לאחר כריתת האדנואיד. קיצורו של דבר, אם אתם פונים לכריתת האדנואיד על מנת לשפר את הנחירה, יתכן שהפסקת הריור תהיה רווח משני. אם הנחירה היא תלונה משנית, הייתי מברר תחילה גורמים אחרים לריור, ורק אח"כ שוקל כריתת אדנואיד.

28/01/2008 | 18:47 | מאת: רונית

תודה על תשובתך. אשמח אם תעזור לי לאן עלי לפנות כדי להמשיך את הבירור על הריור. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים