דקירה בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/09/2013 | 18:46 | מאת: אמא מודאגת

שלום, ביתי בת השנה, סובלת מדלקות אוזניים חוזרות כבר כמעט 5 חודשים.היא כבר קיבלה כמה סוגי אנטיביוטיקות ובמינונים שונים, גם מהרופא משפחה וגם מרופאת א.א.ג לכל מיני תקופות, אפילו לחודש. בטיפול האחרון הרופאת א.א.ג החליטה לבצע דיקור בעור התוף כדי לנקות את האוזן. אני מאוד מודאגת, והטיפול הזה לא נשמע לי הגיוני כאשר כל מה שניסינו עד כה זה לשמור על האוזן יבשה כדי לסגור! את החור בעור התוף. אשמח לשמוע שהטיפול הזה יעיל ולא משהו טיפשי. (היא אמרה שאם זה גם לא יעזור היא תבצע CT ראש. מדוע לא לבצע CT מיד?) מחכה לתשובה מרגיעה..תודה!

שלום חסרים לי פרטים רבים לגבי מצב הילדה. CT אינה בדיקה שמובצעת בד"כ לאבחון דלקות אוזניים אלה רק כאשר יש סיבוכים משמעותיים בעקבות הדלקת. ניקור של עור התוף נעשה כאשר יש חוסר תגובה לטיפול אנטיביוטי דרך הפה ולרוב מבוצע במסגרת בית החולים. ד"ר גורדין

13/09/2013 | 09:46 | מאת: אמא מודאגת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים