נוזלים באוזנים ועור תוף דק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/01/2008 | 09:58 | מאת: גאיה

ד"ר עדי שלום יש לי בת בת 4 אשר בעבר סבלה מדלקות חוזרות ונישנות באוזן עברה פעמים כפתורים באוזן.כרגע היא בלי כפתורים. היום היא כבר לא סובלת מדלקות אך כיון שהיא לא מדברת טוב עברה בדיקת שמיעה ואכן יש לה ירידה של 40 אחוז בשמיעה.רופא אאג אמר שאין אפשרות לנתח אותה כרגע כיוון שעור התוף שלה דק ועלול להיקרע. שאלתי אליך האם יש אלטרנטיבה אחרת להוצאת הנוזלים ? האם אנטי היסטמינים יכולים לעזור ? ניסיתי נרות הופי אך ללא הועיל. שמעתי על רופא שמכניס יד דרך הפה ומשחרר את הנוזלים האם ממולץ? אודה לך אם תענה לי בהקדם

27/01/2008 | 14:55 | מאת: ד"ר עדי בירון

ירידת שמיעה של 40 דציבל (אני מניח שזו כוונתך, היות שירידת השמיעה אינה נמדדת באחוזים) אכן יכולה להפריע בחיי יומיום. האם הילדה עברה גם כריתת אדנואיד (הקרוי בלשון העם "שקד שלישי" או "פוליפים")? אם כרית האדנואיד מוגדלת, יתכן שכריתתה (המבוצעת בדר"כ במסגרת "אשפוז יום" כלומר ללא צורך לבלות לילה בביה"ח) תעזור במניעת הצטברות של נוזלים באוזן התיכונה. ניתן לנסות ולטפל באנטי-היסטמינים למרות שניסיוני מראה כי במרבית המיקרים אין מכך תועלת. למרות שאינני חסיד של ניתוחים חוזרים, אינני מבין מדוע לא לנתח אם התופיות דקות. יתכן שהמינוח בו השתמשת אינו מדוייק, בכל אופן, אינני יכול לחוות דעה ללא בדיקה של האוזניים. באשר לרופא שמכניס יד לפה ומשחרר את הנוזלים, אשמח ללמוד בעצמי מה בדיוק הוא עושה שם כי מעולם לא שמעתי על שיטה זו.

28/01/2008 | 14:58 | מאת: גאיה

ד"ר עדי שלום הרופא אמר שאין אפשרות לנתח כאשר עור התוף דק כיוון שיש סכנה שבעקבות הניתוח יווצר חור בעור התוף.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים