ניתוח כפתורים לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/08/2013 | 00:08 | מאת: רותם

שלום, בני בן השנתיים , סבל וסובל במהלך השנה מדלקות אוזניים חוזרות. מדובר על תופעה של בין 10-15 דלקות בחורף וגם בקיץ. אנטנב, טיפות פניסטיל לייבוש - דבר לא עוזר. הדלקת עוברת וחוזרת שוב ושוב. בוצעו 2 בדיקות שמיעה , יש ירידה קלה. הוא מועמד רציני לניתוח. יש כבר תור להתייעצות טרום ניתוח באחד מבתי החולים בארץ. שאלות: 1. מה אחוזי הצלחה בניתוח לגיל כזה ? ומה הסיבוכים? 2. האם יהיה צורך באטמים אחרי הניתוח? 3 עד הניתוח , האם יש צורך להימנע מבריכות (קיץ) ולשים אטמים באמבטיה? 4. יש האומרים שהדבר חולף מעצמו, האומנם?! תודה. מראש

שלום רותם 1. הצלחה גבוה מאד בשיפור שמיעה, לגבי דלקות יש ירידה אך עדיין יכולות להופיע. סיבוכים לא שכיחים וכוללים צורך בפעולה ניתוחית נוספת להוצאת הצינורית וסיכון להשארות חור בעור התוף שאינו נסגר 2. נושא שנוי במחלוקת - אני לא תומך בשמוש באטמים אחרים מעמיתי כן . מבחינת מידע מבוסס שקיים בספרות אין עדות ששמוש באטמים מקטין כמות זיהומים 3. ממש לא 4. נכון השאלה כמה זמן יקח. אם כמות הדלקות נסבלת ואיכות החיים סבירה ניתן ואך רצוי להמתין. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים