מתלבטת לגבי ניתוח כפתורים.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/07/2013 | 15:34 | מאת: מיטל

שלום, בתי בת שלוש, נוזלים בשתי האוזניים מגיל 0. כל הזמן נאמר לנו לחזור לבדיקה אם עדיין יש נוזלים ואכן יש. הילדה עם עיכוב התפתחותי בדיבור - כלומר מדברת אבל לא ברור ככ. קצת עמום אפילו. לפני כשנה התבצעה בדיקת שמיעה -תקינה לחלוטין. מאז לא מצלחילים לעשות בדיקת שמיעה (לא משתפת פעולה). לאחר בירור עם רופא אוזניים הומלץ על ניתוח כפתורים ללא בדיקת שמיעה. אני מתלבטת כמובן כי בגדול אי אפשר לדעת אם הדיבור הלקוי הוא תוצאה של שמיעה לא טובה ומצד שני לא רוצה לפגוע בילדה. מדי פעם אני עושה לה בעצמי בדיקות שמיעה (קוראת לה בלחש מאחורי הגב, מרעישה והיא נענת). האם לדעתי כדאי ללכת על זה? כמו כן נאמר כי יש כפתורים מיוחדים שאפשר להיכנס איתם למים ללא אטמים והם טיפה יותר גדולים מהרגיל. האם שמעת על זה? (ישנם רופאים שלא שמעו על כפתורים מסוג זה) סליחה על אורך השאלה :) תודה !

24/07/2013 | 15:36 | מאת: מיטל

נ.ב אין דלקות חוזרות. הפרמטרים שהובילו להחלטה של הרופא לבצע את הניתוח הוא הנוזלים ודיבור לקוי.

שלום מיטל 1. חייבים לבצע בדיקת שמיעה חוזרת. במדיה ותקינה ניתוח לא יעזור כלל לנושא הדיבור. הפרעות דיבור יכולות לנבוע מסיבות רבות אחד מהם היא שמיעה לקויה. במידה ויש עיכוב בהתפתחות הדיבור וליקוי שמיעה בבדיקת שמיעה הניתוח רצוי. במידה והשמיעה סבירה רצוי לפנות להתפתחות הילד וקלינאית תקשורת לצורך הערכה שפתית. נוזלים באוזן לא מהווים התוויה לניתוח רק במידה וגורמים ללקוי שמיעה. 2. אין דבר כזה צינוריות מיוחדות למניעת כניסת מים זה אשליות שווא. כניסת המים בכל הכפתורים מוגבלת מאד ולכן יש רופאים רבים ואני ביניהם שמתירים הרטבה חופשית של האוזניים ללא צורך באטמים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים