שאלה- ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/07/2013 | 00:58 | מאת: ליאת

שלום וברכה, הבת שלי בת 4. יש לה פוליפים מוגדלים והרופא המליצה לעשות ניתוח. רציתי לשאול לגבי שתיית מים וצורך בבקבוק תינוק- ביתי כל הזמן רוצה למצוץ מים מבקבוק של תינוקות ובמיוחד באמצע הלילה. אנחנו מצידנו מנסים למנוע זאת מכיוון שאז היא שותה כמויות אדירות של מים (ממלאת שוב ושוב) ובסוף זה יוצא במיטה. השאלה אם יש קשר לפוליפים (היא נושמת בגללם כמעט רק דרך הפה כך שאולי היא מרגישה יובש?) או בכלל אשמח לשמוע מה יכול להיות הגורם. בתודה מראש

שלום ליאת כאשר האף סתום (למשל ע"י שקד שלישי) ונושמים באופן קבוע מהפה זה יכול לגרום לתחושת יובש בגרון ורצון לשתות. זאת הסיבה השכיחה אך היא לא היחידה שיכולה להיות לצמאון ורצון לשתות. רצוי להבדק אצל רופא הילדים , במידת הצורך ניתן לבצע מספר בדיקות דם ושתן. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים