חור בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/07/2013 | 12:11 | מאת: אתי

בתי בת 16 סובלת מדלקות חוזרות ונישנות באוזן ימין, בבדיקה רופא הסתבר שישנו חור משמעותי בעור התוף המצריך ניתוח . היום ביצענו לבקשת הרופא בדיקת שמיעה ומסתבר שישנה בעיית שמיעה באוזן זו וגם באוזן השניה במידה פחותה יותר . האם ניתוח לסגירת החור ישפר את השמיעה ? מה האופציות העומדות לרשותינו ? תודה

שלום אתי נקב בעור התוף אינו רק גורם לבעיית שמיעה אלה הוא פוטניאל לזיהום כרוני של האוזן ועקב כך צורך במניעה של כניסה של מים. הזיהום הכרוני יכול להוביל לירידה נוספת בשמיעה בלתי הפיכה באוזן. המוטבציה היעקרית של הניתוח היא לבודד את האוזן התיכונה מהחלל החיצון ובכך למנוע דלקות חוזרות. השמיעה לרוב משתפרת גם כן אך לא בהכרח לעיתים אין שינוי לעיתים נדירות יכולה להיות גם התדרדרות בשמיעה. האופציות העומדות לרשותכם הם: 1. לבצע את הניתוח לסגירת הנקב 2. להמשיך מעקב בתקווה שלא יהיו דלקות ולשקם את השמיעה ע"י מכשיר שמיעה (אם יש בכך צורך) עקב גילה הצעיר רצוי להעדיף את האוופציה הניתוחית ולא להותיר אוזן עם פוטנציאל להחמרה למשך שנים. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים