ניקוי שעווה לפעוטה בת 2.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/07/2013 | 09:56 | מאת: ז'אנה

שלום דוקטור גורדין, לבתי בת ה-2.5 גילו לפני כחצי שנה נוזלים באוזניים. לפני כחודשיים באנו לביקורת, אבל הרופא לא הצליח לראות אם יש נוזלים או לא בגלל פקקי שעווה. הוא ניסה לשאוב, אבל ויתר די מהר כי לא הצלחנו להחזיק את הילדה כדי שלא תזוז. הוא המליץ לטפטף מי חמצן. עשינו. פקקים נשארו. הוא ניסה לשאוב. אני ואבא שלה לא שוב לא הצלחנו להחזיק אותה כדי שלא תזוז. אתמול הלכנו לרופאה אחרת. היא ניסתה לשאוב כשהילדה בשכיבה, החזקנו אותה שנינו. עדיין ללא הצלחה. הילדה נאבקת כמו נמרה קטנה. היא מאוד פוחדת טשום שיכנועים לא עוזרים. הרופאה נזפה בנו, המליצה על הספריי לאוזניים ל-10 ימים. דרשה שנעבוד עם הילדה בקטע של הסברים למה חשוב שהיא לא תזוז ולא תבכה ותיכנס להיסטריה. אבל היא רק בת 2.5! אמנם היא מבינה הרבה, אבל היא מפחדת. האם אין דרך אחרת לשאוב שעווה? כן חשוב לנו לעשות את עכשיו גם בגלל הנוזלים וגם כי יש ירידה קלה בשמיעה ולא יודעים אם זה בגלל הפפקים או לא. תודה רבה מראש

שלום זאנה עד גיל 6-7 שנים אין כל הבנה בתועלת של סבל קצר בכדי לפתור בעייה כלשהי. כל ההסבירים לא יעזרו ומיותרים לחלוטין. גם אם הילד יסכים לביצוע ברגע האמת היא יסרב מהפחד. כמובן שרצוי להגיע למצב שאין שעווה וניתן לראות את התופית אך החזקה בכח בילד שעבר חויה זאת בעבר היא לא הפתרון. אפשרויות כוללות המשך טיפול בתרסיס להמסה של השעווה לאורך זמן בתקווה שזה יעשה את העבודה. אפשרות אחרת היא לבצע ניקוי תחת טשטוש או הרדמה. זה ישמר למקרים בעייתיים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים