יצירת נקב בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/07/2013 | 12:12 | מאת: אבי

שלום, בגיל שנה וחצי בני ניגש לרופא א.א.ג עם דלקת חריפה באזניים, הרופא החליט לנקב לו בשתי האזניים את עור התוף ,לניקוז הנוזלים, (אני מניח מתוך שיקול שזה יתאחה),הנקבים לא התאחו, בני היום בן 11 וסובל מירידה בשמיעה וגם נמנע מלהרטיב את האוזניים,האם היה צורך הכרחי לנקב את עור התוף במקרה זה או שזו רשלנות רפואית? תודה

שלום אבי ניקור של עור התוף בעת דלקת הוא טיפול מקובל ולעיתים גם חיוני ובלתי נמנע בכל לשלוט בדלקת. רוב המוחלט של נקבים נסגרים מספר שעות לאחר הניקור ולעיתים יש צורך בביצוע פעולה חוזרת כוון שהדלקת לא חלפה עדיין. השכיחות של נקב קבוע בעקבות ניקור נדיר מאד. האם היה הכרחי או לא אני לא יכול לקבוע צריך לעיין במסמכים הרפואיים אבל אין ספק שטיפול זה לא נעשה לחינם שלא כצורך. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים