נשימה כבדה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/06/2013 | 09:39 | מאת: רותם

שלום. יש לי תינוקת בת כשלושה שבועות, ומזה כמה ימים חוזרת התופעה הבאה: בסביבות חמש שש לפנות בוקר אחרי ההנקה היא חוזרת לישון ונושמת נשימות מאוד כבדות עם אף סתום וציפצופים מדי פעם. היא ישנה אך ניכר שקשה לה והיא זזה ללא הפסקה ונשמע שמנסה להתמודד עם האף הסתום. ניסינו להגביהה את המיטה לא עזר, כנל טיפות מי מלח בזמן הנשימות הללו. המוזר הוא שבבוקר אחרי שאני מרימה אותה די מהר זה עובר, האף שלה כמעט לא סתום במהלך היום. לפני כשבוע וחצי היא הייתה עם נזלת כל הזמן ושמתי טיפות מי מלח, עכשיו זה רק בלילה. בבית החולים כשנולדה איבחנו סטרידו קל, האם קשור? האם עלי לעשות משהו או לתת לזה להיות?

שלום רותם כנראה תופעה לא משמעותית אך עקב הגיל הצעיר רצוי לפנות לרופא הילדים לבדיקה. ניתן להשתמש במי מלח לאף כבר עתה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים