היסטפד ופליקסונז כטיפול לפני החלטה על ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/06/2013 | 20:33 | מאת: טל

שלום רב בני בן שנתיים ו-10 חודשים, מזה זמן רב סובל מנחירות ושיעול טורדני, בעיקר בלילה אך לא רק, אני חושבת שיש הפסקות נשימה אבל אינני בטוחה. נבדק אצל רופא א.א.ג - התרשם מצילום רנטגן לא חד משמעי לגבי שקד שלישי והציע טיפול בפליקסונז(פעם ביום) והיסטפד(3 פעמים ביום) למשך חודש - ואז להפסיק ולבדוק השפעה ולהחליט הלאה לפי תגובה לטיפול.אני מודאגת לגבי שימוש בהיסטפד וההשפעה שלו על תפקוד בני ביום יום, וכן לגבי שימוש בפליקסונז בגילו לזמן כה ארוך. מה דעתך לגבי מהלך טיפול כזה ומה המלצתך? תודה

שלום טל המלצות ניתן לתת רק לאחר בדיקה. באופן כללי טיפול באנטיהיסטמנים (היסטפד) לא רצוי לאורך זמן מה עוד שאינו יעיל ממש. לגבי התרסיס האפי מאושר לשימוש החל לגיל 6 שנים. ישנם תרסיסים אחרים מאותה משפחה שמאושרים מגיל שנתיים . בכדי לקבל מידע אמין יותר ניתן לבצע בדיקה במעבדת שינה. כמו כן ניתן להקליט חלק מהשינה ולהביא לרופא לעיון. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים