איבחנים סותרים אצל שני מומחי א.א.ג ילדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/06/2013 | 22:50 | מאת: יוני

שלום רב. הבן שלי יהיה בן שש בעוד שלושה חודשים. הוא עבר ניתוח להקטנת הפוליפ באף והתקנת כפתורים באוזניים בגיל שלוש וחצי. מאז שנולד הוא נושם מהפה בלבד אבל אחרי הניתוח השינה שלו השתפרה והוא הפסיק לנוחר. לאחרונה (כמה חודשים) חזרו לו בעיות השינה והנחירות. הלכנו לבדיקה אצל מומחית א.א.ג ילדים ממכבי שלאחר צילום רנטגן איבחנה שהפוליפ באף חוסם את דרכי האוויר ואילו השקדים קצת גדולים מהממוצע אבל סבירים. היא רצתה שנקבע תור לניתוח להסרה כללית של הפוליפ בהקדם. החלטתנו ללכת לחוות דעת נוספת ופנינו למומחה פרטי, ראש מחלקה של א.א.ג ילדים בבית חולים גדול. הפרופסור הנל ראה את הצילום רנטגן וגם בדק עם מצלמת צינור דרך האף והודיע חד משמעית שדרכי הנשימה פתוחים ואילו השקדים מוגדלים מאוד והמליץ לנו על ניתוח להסרה חלקית של השקדים! אנחנו ממש מבולבלים וקצת בשוק מהרצון של הרופאים לנתח ילד קטן, הרי ברור שאחד מהניתוחים המומלצים יהיה מיותר לחלוטין. מה עושים? תודה רבה

שלום יוני רפואה זה לא מדע מדויק לאותה בעייה יכולות להיות דעות ופתרונות שונים. לא בדקתי את הילד אבל ציינתי ששני הרופאים אבחנו שהשקדים מוגדלים כך שאין ממש סתירה באבחון. יתכן ושניהם צודקים וקשה לדעת מה התרומה העיקרית לתלונות השקד השלישי באף או השקדים בלע. בדיקת סיבאופטית של האף (במידה והילד נתן לבצעה) יכולה להדגים בצורה טובה יותר את המעבר האפי. בדיקה במעבדת שינה יכולה להוסיף מידע שאולי יעזור בהחלטה הטיפולית הנכונה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים