ניתוח לסגירת נקב באוזו

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/06/2013 | 22:01 | מאת: עידו

שלום, לבני יש נקב בעור התוף מגיל צעיר. כיום הוא בן 12 ונאלץ להשתמש באטמים מיוחדים על מנת להיכנס למים. האם מומלץ להמתין עד לגיל מסוים על מנת שהנקב ייסגר בעצמו? מאיזה גיל ניתן לבצע ניתוח על מנת לסגור את הנקב? תודה, עידו

שלום עידו הסבירות שנקב יסגר מעצמו לאחר שנים היא אפסית. ניתוח ניתן לבצע החל מגיל 6-7 שנים אך זה תלוי במצב האוזן, מידת שיתוף פעולה של הילד ומצב האוזן השנייה. רוב הילדים בגיל 12 שנים מסוגלים לעבור את הניתוח ללא בעיות בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים