האם לעשות ניתוח כפתורים או לא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/06/2013 | 23:39 | מאת: רונה

שלום, בני בן שנה ו-4 חודשים, פג שבוע 31, בעקבות הפגות נשלח לעשות בדיקת BERA ושם אובחנה שמיעה ירודה, בבדיקת אא"ג התברר שיש נוזלים באוזניים, הבדיקות נעשו מספר פעמים ותמיד נראה שהוא שומע מגובה 30-40 דציבלים, הנוזלים באוזניים כרוניים. כל רופא אא"ג שהיינו אצלו המליץ על ניתוח VT ועכשיו אנו גם בודקים עם יש שקד שלישי, מבחינת התפתחות הדיבור והתנהגות הכל נראה תקין ורק בדיקות השמיעה מראות שיש בעיה בשמיעה, האם ניתן לחכות ולראות האם הנוזלים יעברו מעצמם עם הגיל או שהניתוח נחוץ וכדי לעשותו כמה שיותר מהר, הרופא האחרון שהיינו אצלו המליץ לעשות ניתוח כמה שיותר מהר.

שלום רונה קשה לי לענות לך ללא בדיקת הילד וצפייה בבדיקות העזר מצד אחד נוזלים נוטים להשתפר לבד בחלק גדול מהמקרים, במיוחד בתקופת הקיץ שבהיש פחות נזלת ופחות דלקות אוזניים. מצד שני גיל זה הוא קריטי להתפתחות שפה תקינה. במידה והתפתחות השפה של הילד מתאימה לגילו (בהתרשמות של הגננת, ההורים וקלינאית התקשורת) ניתן אולי להמתין. כמובן שצריך מעקב שמיעתי סדיר. כאשר הנוזלים גורמים לליקוי משיעה משמעותי (30-40 דב בהחלט עונה על ההגדרה) באופן עקבי ללא כל שיפור והתופעה נמשכת חצי שנה ויותר כנראה שלא יהיה מנוס מניתוח כפתורים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים