ניתוח הוצאת כפתור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/06/2013 | 23:37 | מאת: דרור

שלום רב בתי בת 7 כיום בגיל 5 וחצי עברה ניתוח כפתורים + פוליפ+ שקדים. חשוב לציין שההחלטה לגבי הכנסת כפתור התקבלה בניתוח עצמו. לאחר כשנה החל דימום קל באוזן ימין. לכשהגענו לבדיקה הרופא לא ראה את הכפתור והתברר שישנה חתיכת בשר שמכסה כנראה את הכפתור. הומלץ לנקות ע"י שאיבה אך מכיון שבתי מאד מפחדת ואף חרדתית מהשאיבה המליצו לנו על ניקוי באמצעות מי חמצן . מכיון שהטיפול לא עזר הלכנו שוב והרופא המליץ הפעם על טיפול באמצעות אנטיביוטיקה וחומצה בורית (מקווה שלא טעיתי במינוח). בביקורת לאחר כשבועיים הדבר לדבריו עזר להורדת רוב הפוליפ. לאחר כחודש וחצי שוב חזר הניגון ושוב האוזן החלה מדממת ושוב ניסינו טיפול תרופתי אך ללא הועיל. ביקשנו לקבל חוות דעת נוספות ולא קיבלנו מענה אחיד. חשוב לציין שהאוזן לא מדממת באופן רציף אלא אחת לכמה ימים ודימום קל. הילדה לא סובלת מכאבים אך על פי בדיקה חלה ירידה בשמיעה. עברה שנה וחצי מאז הניתוח והרופא האחרון המליץ על ניתוח להסרת כפתורים וניקוי האוזניים. אודה לחוות דעת בנושא בברכה

שלום טיפול ראשוני צריך לכלול טיפות המכילות אנטיביוטיקה וסטירואידים. במידה ולא מצליח יש להוציא את הצינורית. בכל מקרה כוון שעברה שנה וחצי וכפתור עדיין באוזן צריך לשקול להוציאו בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים