חייבת עזרה אני בלחץ.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/06/2013 | 19:53 | מאת: רותי

לבן שלי בן 5.5 היו בשנה אחרונ 3-4 פעמים סטראפA. בפעם האחרונה הוא קיבל אזינול (או אזניל) אך אחרי שבוע חזר דלקת. פנינו לרופא .א.א.ג ששלח אותנו לבדיקת דם. המדדים הגבוהים היו antistreptolys 385.00 (כשהרף הגבוה בסגריים -קופ"ח מאוחדת 200 ML) וכן eosinophils 8.69 כשהרף הגבוהה הינו 6.00. היום לרופא לא היה עצבים כי הגעתי ללא תור ממש. הוא טען שחיבים ניתוח שקדים, לאחר התחננות הרופא גם הוציא לו מרשם לאנטיביוטיבקה. חודש שלם רפאפן פעם אחת ביום 4 מ"ל. אני מאוד בדלמה מה לעשות והאםזה הכרחי?? כי שמעתי הרבה שמדברים נגד ניתוח שקדים??? תודה ענקיתתת!!!

שלום רותי 1. אזניל בחירה די לא מוצלחת לטיפול בדלקת שקדים. 2. דלקות 3-4 פעמים בשנה לא מהוות אינדיקציה לטיפול אנטיביוטי מונע או ניתוח שקדים 3. ניתוח אינו הכרחי בדלקות חוזרות גם אם יש דלקות כל חודש. ההמלצה מדברת על "כדאיות" של הניתוח כשאר יש 6-7 דלקות בשנה או 5-6 דלקות בשנתיים רצופות. וכאשר מדובר על כדאיות הכוונה שבתדירות גבוה של דלקות יש סבל אי נחת והפסד ימי עבודה ולימודים ולכן שווה לסבול פעם אחד יותר (לעבור ניתוח) ולהפטר מהדלקות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים