סטרפוקופ A בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/05/2013 | 23:08 | מאת: ליאת

הבת שלי בת שנתיים ושבעה חודשיים חזרה עם חום 39 מהגן, תוך יומיים חזרה לעצמה. בעלי ואני גם נדבקנו ולשנינו משטח גרון הראה שיש סטרפוקופ A והתחלנו טיפול באנטיביוטיקה. בעלי היה בביקורת אצל רופא אף אוזן גרון שהמליץ לעשות משטח גרון לבתי ולבני בן החודשיים כדי שלא יהיה פינג פונג ונדבק כל הזמן אחד מהשני. רופא הילדים סירב לעשות לבני עקב גילו, אך עשה לבתי ויצא שגם לה יש סטרפוקופ. רופאת הילדים אומרת שהטיפול באנטביוטיקה מיותר כי כבר אין לה סימפטומים וש-80% נשאים ולא חולים. כיוון שהמחלה התחילה מבתי (היום בריאה) האם יש לתת לה טיפול אנטביוטי או לא?

שלום ליאת אין תשובה חד משמעית לשאלתך. טיפול אנטיביוטי ניתן בדלקת גרון בעיקר בכדי למנוע סיבוכים כגון דלקת פרקים ופגיעה כלייתית. במידה ותסמיני ואינו משנה באופן משמעותי את מהלך הדלקת. הצורך בטיפול אנטיביוטי ללא סימני מחלה חריפים שינוי במחלוקת וקרוב לודאי שאינו הכרחי במצב שתארת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים