קונכיות מנופחות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/05/2013 | 22:44 | מאת: אנה

שלום ד''ר, אני אמא לשני בנים , בן 3.5 ובן 7.5. אצל שניהם מגיל בערך שנה ישנה בעיה של אף סתום. הם עברו בדיקות אנדוסקופיות ולשניהם הרירית נורא מנופחת ולא נותנת למעבר אוויר. הגדול בגיל 3 עבר ניתוח כריתת שקד שלישי, כי הרופא המטפל סבר שזה יעבור אבל ללא שום הטבה. המצב שהם חיים על אוטריווין + סטרונאז תרסיס. האטריווין מאוד מעט גורם לפתיחת חלל מעבר אוויר אצל שניהם. הקטן תמיד נמצא במצב של פה פעור, וכאשר בתקופה האחרונה הוא התחיל להתנשף ולהגיד שהוא עייף. הם מראים לי כל הזמן שהנחירים שלהם סתומים במצב יבש. השאלה שלי, כפי שאני יודעת עד בערך גיל 16 לא ניתן לעשות שום ניתוח. וההמלצה היחידה שניתן לצרוב את הקונכיות. השאלה שלי עד כמה זה אפקטיבי והאים זה מקובל אצל ילדים? לכמה זמן זה מחזיק מעמד? תודה מראש, אנה

שלום אנה ראשית צריך לעשות את האבחנה הנכונה. רצוי לבצע ברור אלרגי. יש טיפול תרופתי משולב של תרסיס סטירואידלי וסירופ אנטיהיסטמיני שאולי יעזרו. מאד לא רצוי להשתמש באוטריוין לאורך זמן עקב מרכיב ההתמכרות. שנית כווץ של הקונכיות יכול להיות יעיל גם בגיל זה וניתן לבצעו. לרוב הטיפול הנ"ל לא נותן מענה קבוע והתלונות יכולות לחזור לאחר תקופה של מספר שנים. כאמור חשוב לבצע אבחנה מדוקית כוון שעדיין יתכן שהשקד השלישי משפיע על החסימה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

04/06/2013 | 23:06 | מאת: אנה

שלום ד''ר אריה גורדין, אכן נעשה בירור אצל אלרגולוג ונמצא ששניהם אלרגים לקרדית העבק. במשך תקופות רצופות נעשה טיפול קבוע בתרסיס סטרואידי ואריוס בסירופ. ללא שום הטבה. אני די בדילמה יש חלק מהרופאים שאומרים עד גיל 16 אסור לעשות שום ניתוח כריתת קונכיות אלא רק צריבתם. מצד שני יש כאלה שטוענים שחייבים דחוף לעשות את הניתוח. אני הייתי רוצה לדעת את חוות דעתך. תודה, אנה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים