המנגיומה בפרוטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/04/2013 | 15:40 | מאת: איליה

שלום קראתי בפורום זה כי יעצת לאורלי בחודש מאי לגבי המנגיומה בבלוטת הרוק. לבני בן השנה וחצי אובחנה המנגיומה בבלוטת הרוק השמאלית, ע"י 2 הדמיות .MRI. בייעוץ לאורלי כתבת כי יש להמנגיומה טיפול תרופתי. רציתי לדעת אם אתה מכיר מומחה בישראל לנושא איתו אפשר להתייעץ לגבי טיפול כזה. כמו כן מתי לדעתך ניתן להתחיל טיפול תרופתי.. תודה

שלום איליה המנגיומות אלה גידולים שפירים שמשגשים בינקות בגגיל מספר חודשים) ונוטים לדעיכה ואפילו העלמות עצמונית בגיל מספר שנים. לכן חלק לא מבוטל מהמקרים לא מצריכים טיפול כלל. המנגיומות אשר גורמות להפרעה תפקודית (למשל בעין ) או הפרעה קוסמטית קשה זוכות לטיפול. כיום הטיפול המוביל הוא תרופה בשם פרופרנולול (דרלין) זאת תרופה להורדת לחץ דם שבאופן מקרי התגלה שהיא מעכבת המנגיומות. הטיפול ניתן בד"כ ע"י רופאי עור . כפי שציינתי לא בכל המקרים יש צורך בטיפול לעיתים מספיק מעקב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים