איירפופר ועוד...אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/04/2013 | 10:27 | מאת: נטלי

שלום רב לך! ברשותך יש לי מספר שאלות: 1)בני עבר ניתוח כפתורים אדנואידים ושקדים לפני יותר משנה. הכפתורים נפלו הרבה לפני הזמן ומאז היו לו עוד דלקות אוזניים וירידה בשמיעה וכו... כעת יש לו שיעול עם ליחה , פשוט בולע אותה כי לא מצליח לירוק, ויש לו ירידה בשמיעה , הוא כל הזמן שואל- מה? מה? מניסיון קודם היתה לו באמת ירידה חדה בשמיעה , קבעתי תור אבל יש עוד מלא זמן שאלתי היא: האם אפשר לעשות לו איירפופר? מתי מותר ומתי אסור? אני זוכרת שקראתי שאסור במצב של נזלת אז אני לא יודעת מה לעשות והתור לרופא אאג עוד המון זמן . האם אפשר לעשות לו איירפופר? האם זה יכול לגרום לנזק? 2) הבן שלי מאובחן כאוטיסט ובמסגרת העבודה איתו אנו עובדים על תיאום קול. הוא מדבר מאוד חלש האם העובדה שאני מלמדת אותו לדבר בקול רם יותר והוא מאמץ את מיתרי הקול יכולה לפגוע בו כמו המחלה של הגננות והמורות? האם אני יכולה להסב לו נזק למיתרי הקול? רב תודות לך בכבוד רב נטלי

שלום נטלי אין סכנה באיירפופר הוא פשוט לא יעיל ולא ניתן לשימוש בילדים מתחת לגיל 3 שנים כוון שצריך מידה מויסמת של שיתוף פעולה. בילדים עם נזלת ניכרת היעילות ירודה. קרוב לודאי שהדיבור בקול רם נובע מהירידה בשמיעה וברגע שנוא זה יטופל יהיה שיפור גם בקול בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים