התיעצות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/04/2013 | 23:36 | מאת: נטלי

שלום, הבן שלי בגיל 4 ח' חלה בדלקת אזניים ומאז התחילה הפרעת שינה אצלו (בערך באותה תקופה).לא היו מחלות נוספות עד גיל 1.3 עם כניסתו לגן, שאז חלה לעיתים קרובות בדלקות אזניים, חום, נזלת, נוזלים באזניים. לאחר 8 ח' בשיא הקיץ כשהאוזניים גדושות בנוזלים ובדיקת שמיעה לא תקינה, הוחלט על ניתוח כפתורים והוצאת שקד שלישי. באותם 8 חודשים הילד התקשה להירדם בלילות , התעורר לעיתים תכופות, יקיצה מוקדמת, נזל רוק מהפה ושתיית מים רבה בלילה. יום לאחר הניתוח בגיל שנתיים, הוא נכנס לישון בשעה 20:30, נרדם ישר והתעורר בבוקר. שנת הלילה הפכה להיות רציפה עם הרדמות קלה, אין נזילת רוק מהפה. אחרי כ-6 ח' התחילו מדי פעם הפרעות שינה ולאחר חודש שוב נזילת רוק מהפה. כיום אחרי 9 ח' מהניתוח שוב יש הפרעת שינה, אמנם לא כמו שהיה אבל עדיין. יש לציין כי עבר בדיקת אאג 3 פעמים מאז הניתוח וכי הכפתורים במקום, לא היה חולה תכופות החורף. האם יש קשר כלשהו בין נזילת הרוק, הפרעת שינה ומצב האוזניים/שקד שלישי??? תודה (סליחה שיצא ארוך) ושבוע טוב

שלום נטלי יתכן ויש צמיחה מחודשת של השקד השלישי ולכן החזרה של הפרעת השינה. ריור יכול להיות גם מכך או מצמיחת שיניים. מצב האוזניים אינו אמור להשפיע על השינה . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

23/04/2013 | 19:00 | מאת: נטלי

איך אפשר לדעת אם צמח שוב? הבן שלי לא מנוזל , לפעמים קצת אבל ממש זניח. מה הסיכוי שתוך 8 ח' השקד צמח שוב? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים