צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/04/2013 | 05:07 | מאת: הדס

שלום רב, הבן שלי בן 4 ולפני שנה עבר ניתוח להסרת שקד שלישי+כפתורים. מאז נוצרה בעיית אנפוף שטופלה על ידי קלינאית תקשורת, וכיום האנפוף פחות מורגש אבל נשמעת צרידות בקול ונראה שהילד מתאמץ לדבר. מה הסיבה ומה לעשות? תודה מראש

שלום הדס צרידות בגיל של בנך נובעת לרוב משימוש יתר במיתרי הקול וצעקות. לעיתים יש הפרעת שמיעה שתורמת לקול הרם. הסבירות שיש קשר בין הניתוח לצרידות נמוכה למדי. אותה קלינאית תקושרת יכולה לעזור גם לנושא הצרידות. במידה ואין שיפור רצוי בדיקה סיבאופטית אצל רופא אאג. בנוסף חשוב לבדוק את האוזניים והשמיעה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים