שאלה בעניין נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/04/2013 | 01:49 | מאת: דודי

הילד שלי בן 2 לא מדבר עדיין,בבדיקת שמיעה אוזן אחת 30-35% ירידת שמיעה אוזן שנייה 35-40% מבחינה ווירבאלית אומר מילים בודדות.יש נוזלים באוזניים. השאלה שלי האם מלבד הניתוח ניתן לעשות דברים נוספים כגון שאיבת הנוזלים,או טיפול הומופאטי,או משהו טבעי אחר?

שלום דודי כן. ראשית יש שיפור עצמוני בחלק ניכר מהמקרים ולכן נהוג לחכות 3 חודשים ולחזור על בדיקת שמיעה. יוצאים מהכלל הם ילדים עם ליקוי שמיעתי משמעותי או איחור שפתי ניכר בהם יש אינדיקציה להתערבות ניתוחית מוקדמת יותר. טיפול תרופתי אינו יעיל. לגבי טיפול הומופאטי אין מחקרים מבוססים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים