ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/04/2013 | 17:57 | מאת: דליה

בני בן 4.5 עבר לפני כשלוש שנים ניתוח כפתורים ופוליפים , מאחר והיה לו עיקוב בדיבור. ביצענו לו בשנה האחרונה בדיקת שמיעה ובדיקת שינה שלא היה בהם משהו חריג , לפני כשנתיים (אחרי הניתוח) שמנו לב שהשקדים שלו התנפחו והרופא שבדק אותו לא ראה בזה שום חריג . בשבוע האחרון שמתי לב שהם התנפחו עוד יותר וכשלקחתי אותו שוב לאותו רופא (שרק העיף מבט) ישר הפנה אותנו לניתוח (אצלו - הוא גם מנתח) , ברצוני לציין שהבן שלי לא היה חולה בכלל החורף הזה ולא סבל מכלום , הוא נוחר המון וממש גבוהה אבל חוץ מזה הוא לא סובל מכלום !!! עד כמה נחוץ ניתוח ולמה בכלל גורמים השקדים המוגדלים והאם יש דרך טיפול אחרת חוץ מניתוח ?

שלום דליה שקדים מוגדלים עלולים לגרום לדום נשימה בשינה. במצב זה אין כלל דלקות בלע ואין קשר לזיהומים. הביטוי הוא נחירות נשימת פה והפסקות נשימה קצרות. ניתוח מאד יעיל במצב הזה. טיפולים אחרים תרופתיים יעילותם פחותה בהרבה. לא כל שקדים מוגדלים מצדיקים ניתוח. זה צריך להיות מלווה בתסמינים נשימתיים בשינה שכנראה קיימים אצל בנך. במידה והמצב אינו ברור וחד משמעי ניתן לבצע בדיקה חוזרת במעבדת שינה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים