אדנואיד ושקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/04/2013 | 08:27 | מאת: טלי

שלום רב, בתי בת שנתיים ו3 חודשים, לאחר 2 דלקות ריאות שמנו לב שיא נושמת דרך הפה וקצת נוחרת בלילה, האף שלה סתום. רופא אאג שלח אותנו לצילום ובדיקת שינה במכון לשינהמצרפת תוצאות של בדיקת שינה: תוצאות נערכה בדיקה שינה בליל 22/03/2013 .ערוצי הבדיקה כללו: נשימת חזה, נשימת סרעפת, נחירות, ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף. משך הרישום: 7 ש' 23 דק', במהלכן אובחנו 4הפסקות נשימה מלאות ו- 4 חלקיות, בצפיפות של 1 אירועים לשעה. נרשמו 35 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל- 90% , מרמה בסיסית של % 97 עד למינימום של % 84 . אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל – 90% 1% . במשך% 1 מהלילה נשמעה נחירה . בוידאו נצפו נחירות ומאמץ נשימתי קל לפרקים. תוצאה של צילום: צילו *סיבת ההפניה: : *ממצאי צדדי) נזופארינקס (צילו צילו ============================ תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס והיצרות תעלת האוויר. . מוגדלי אדנואידי האם התוצאות מצביעות על אפשרות לניתוח? האם זה נחוץ כרגע או שניתן לחכות ולעשות את זה בגיל מבוגר יותר? האם חייבים להוציא את האדנואיד? האם התוצאה של בדיקת שינה מצריכה בדיקה לניתוח כריתת השקדים? או שהמצב לא מצריך ניתוח כרגע.

שלום טלי מעבדת השינה מראה הפרעה נשימתית קלה אך יש לקחת בחשבון שלעיתים מעבדת השינה עושה הערכת חסר כוון שזאת לא הסביבה הטבעית של הילד. לגבי צורך בניתוח הוא נקבע על סמך תלונות והפרעה לאיכות החיים ופחות על סמך בדיקות עזר. אשפרות לניתוח קיימת תמיד השאלה מה הילדה תרוויח מכך ומה היא עלולה להפסיד אם הניתוח לא יבוצע כעת. לא אוכל לשפוט ללא בדיקתה אך הרושם שאין הפרעה משמעותית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים