דיבור מאנפף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/03/2013 | 14:05 | מאת: חני

שלום, הבת שלי בת 5, התחילה לאנפף, נשמע ממש שהקול בא מהאף. ממה זה יכול להיות? הבנתי שזה אופייני לשקד שלישי מוגדל אבל היא אחרי שני ניתוחים של פוליפים כשהאחרון לפני פחות משנה. שבוע שעבר היא סבלה מסטרפטוקוק בגרון ולפני שבועיים הייתה עם וירוס, יכול להיות שזה קשור? תודה על כל תשובה

שלום חני תפני עם הילדה לבדיקת רופא אאג וקלינאית תקשורת. ראשית צריך להבין האם הדיבור היפונזלי ז"א שהאף סתום או היפרנזלי פתוח יותר מדי בעת דיבור. במידה והדיבור מופרע עקב חסימה אפית יתכן ויש צמיחה מוחדשת של השקד השלישי. במידה ויש בריחת אויר מהאף בעת דיבור הבעייה הפוכה. לכן חשובה הערכה של קלינאית תקשורת ורופא אאג בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

17/03/2013 | 10:47 | מאת: חני

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים